Menu

Съставки

+

Кайма

Зеленчуци

  • Батат (сладък картоф) 1.0 кг
  • Патладжан 1.0 кг
  • Олио 200.0 мл
  • Брашно 50.0 г

Заливка

Пермезанов чипс

  • Настърган пармезан 300.0 г

Съвременна интерпретация на традиционното балканско ястие, съчетаваща класически съставки като картофи и кайма с нови вкусове за по-изискано представяне.

...

Начин на приготвяне

  1. Кайма

    • Запържете лука в тенджера с малко зехтин.
    • Добавете каймата, останалите съставки и подправки.
    • Оставете да заври и гответе на слаб огън за 40 минути. Добавете Knorr телешки бульон и разбъркайте.
  2. Зеленчуци

    • Сварете сладкия картоф, след това го обелете и нарежете на кубчета.
    • Нарежете патладжана на кубчета и ги оваляйте в брашно. Запържете в слънчогледово олио, докато кубчетата станат хрупкави.
  3. Заливка

    • Загрейте сметаната и настърганото индийско орехче. Свалете от котлона.
    • Добавете сирената и разбъркайте.
    • Подправете със сол и черен пипер. 
  4. Пермезанов чипс

    Настържете сиренето на малки купчинки върху силиконова подложка (по 30 г всяка) и печете за 10 минути на 160° C
  5. Презентация

    • Сервирайте ястието с кайма, зеленчуци и крем сирене, гарнирано с хрупкави пармезанови чипсове за перфектен завършек