Menu

Съставки

+

За соса

За рататуй

Презентация

  • Босилек - пресен 10.0 г

Рататуй е традиционно френско ястие от Прованс, приготвяно от патладжани, тиквички, чушки, домати, лук и чесън

...

Начин на приготвяне

  1. За соса

    • Кипнете и оставете на тих огън за кратко доматената база и овкусете със зеленчуков бульон.
    • Добавете босилеково песто
  2. За рататуй


    • Почистете зеленчуците и ги нарежете на едри парчета.
    • Смесете нарязаните зеленчуци с малко зехтин и ги подправете със сол и черен пипер.
    • Разпределете зеленчуците върху тава за печене.
    • Печете зеленчуците на 190°C за 10-15 минути, или до готовност.
    • Добавете доматения сос и разбъркайте всичко добре.
  3. Презентация

    • Сервирайте ястието в широка чиния, като подредите зеленчуците в концентрични кръгове за красив и цветен вид, и гарнирайте с пресни листа босилек и капки зехтин за допълнителен блясък и вкус.