Агнешки котлети, покрити с рукола на прах, мини гриловани зеленчуци, сос Деми Глас и винена пяна
Ароматни агнешки котлети приготвени по атрактивен начин - ще изненада приятно вашите гости.

Съставки
Агнешкото:
-
Rama Combi Profi 100.0 мл
-
Агнешки котлети 2500.0 г
-
Рукола 100.0 г
-
Магданоз 50.0 г
-
Галета 150.0 г
Гарнитурата:
-
Бейби патладжан 375.0 г
-
Тиквички 375.0 г
-
Бейби моркови 375.0 г
-
Гъби 375.0 г
-
Сол 20.0 г
-
Черен пипер 10.0 г
-
Зехтин 100.0 мл
-
Knorr Primerba провансалски билки 15.0 г
Соса:
-
Розмарин 2.0 стрък/a
-
Дива мащерка 2.0 стрък/a
-
дафинов лист 1.0 бр
-
Коняк 50.0 мл
-
Вода 500.0 мл
Пяна:
-
Червено вино 500.0 мл
-
Захар 5.0 г
-
Соев лецитин
Начин на приготвяне
-
Агнешкото:
1. Нарежете агнешките котлети.
2. С кухненски робот смелете подправка за телешко месо на фин прах. Подправете месото и го оставете да се маринова 12 часа.
3. Сложете месото в плик за готвене су вид и запечатайте. Гответе месото за 2 часа и 30 минути в су вид при контролирана температура от 55 °C.
4. Използвайте блендер, за да смесите рукола, магданоз и бяла галета. Ако сместа е течна, добавете още галета.
5. Използвайте специалната помпа с налягане, за да нанесете в тавата пласт Rama Combi Profi, сложете парчетата месо в нея и ги покрийте с още един пласт Rama Combi Profi. Карамелизирайте месото във фурната при температура 250 °C в продължение на 4 минути.
6. Сервирайте агнешките котлети, покрити с микса от подправки и галета. -
Гарнитурата:
1. Пригответе 1,5 kг зеленчуков микс, който съдържа: патладжан, тиквички, моркови и гъби. Опечете ги на скара или във фурната за кратко, подправени само със сол и пипер.
2. Поръсете ги с ароматизирано масло, приготвено от зехтин и песто провансалски билки. -
Соса:
1. Сварете във вода розмарин, мащерка, дафинов лист и коняк.
2. Прецедете сместа, добавете Knorr Bratenjus към получената течност и оставете да ври, докато не получите кремообразен сос. -
Пяна:
1. Изсипете червено вино в тенджера заедно със захарта, варете го, докато остане само 1/3 от количеството.
2. Оставете получената течност да изстине, добавете соев лецитин и я оставете в хладилника до момента на сервиране. Разбийте соса с блендер, за да получите пенлива текстура. -
Презентация:
1. Пригответе и поставете пяната преди сервиране
2. Аранжирайте ястието
3. Декорирайте с кълнове