Агнешки котлети с батат хрупкава баничка с доматено песто и сос с провансалски билки
Бататът или сладкият картоф е все по-разпознаваем като гарнитура, основна съставка за супи, огретени и други ястия. Това е нашето предложение за гарнитура към агнешки котлети.

Съставки
Котлетите:
-
Агнешки котлети 300.0 г
-
Розмарин 2.0 г
-
Мащерка 2.0 г
За бататът:
-
Батат (сладък картоф) 200.0 г
-
Rama Combi Profi
-
Сол 2.0 г
-
Черен пипер 2.0 г
Баничките:
-
Кори за баница 20.0 г
-
Орехи 20.0 г
Соса:
-
Knorr Primerba провансалски билки 5.0 г
-
Вода 50.0 мл
-
Масло 10.0 г
Начин на приготвяне
-
Котлетите:
1. Овкусете агнешкото с Knorr Универсална подправка за грил и запечатайте в нагрят тиган или на плоча.
2. Предварително накълцайте билките и оваляйте месото в тях.
3. Печете 12 минути на 190 градуса. -
За бататът:
1. Нарежете бататът на шайби, овкусете със сол и пипер и напръскайте с Rama Combi Profi.
2. Печете на 180 градуса около 20 минути. -
Баничките:
1. Нарежете корите на квадрати, в средата поставете Primerba Червено песто и натрошените орехи.
2. Завийте баничката като намазвате с яйце и залепете краищата.
3. Печете котлетите за 7-8 минути. -
Соса:
1. Пригответе соса като към вряща вода прибавите Knorr Деми глас сос и бъркайте около 5 минути на умерен огън. Добавете Knorr Primerba провансалски билки и накрая маслото, след което разбъркайте добре. -
Презентация:
1. Поставете котлетите в подходяща чиния, до тях ветрило от батата, след което залейте със сос и отстрани поставете баничката.