Агнешко филе с билкова коричка
Крехко агнешко с билкова коричка в комбинация от терин, моркови и тъмен сос.

Съставки
За агнешкото
-
Агнешки Френч Рак 1.8 кг
-
Масло 100.0 г
-
Мащерка 30.0 г
-
Розмарин 10.0 г
-
Сол 10.0 г
-
Зърна хвойна 5.0 г
-
Чесън 50.0 г
-
Магданоз 80.0 г
-
Галета 150.0 г
-
Черен пипер 5.0 г
-
Олио 200.0 мл
За агнешки терин
-
Агнешко месо 200.0 г
-
Печурки 200.0 г
-
Лук 50.0 г
-
Стръкове целина 40.0 г
-
Моркови 40.0 г
-
Червено вино 200.0 мл
-
Желатин 30.0 г
-
Мащерка 3.0 г
-
Черен пипер 2.0 г
-
Сол 2.0 г
За пюре от моркови
-
Моркови 350.0 г
-
Готварска сметана 50.0 мл
-
Масло 50.0 г
За сотирани зеленчуци
-
Бейби моркови 500.0 г
-
Масло 75.0 г
-
Сол 7.0 г
-
Черен пипер 3.0 г
-
Олио 25.0 мл
-
Броколи 120.0 г
Презентация
Начин на приготвяне
-
За агнешкото
Почистете и овкусете месото със сол и пипер.Запечатайте на тиган в масло и олио.Намажете с горчицата месото.Накълцайте всички билки на ситно и смесете с наситнения чесън и галета.Оваляйте месото в билковата смес.Печете в конвектомат до готовност. -
За агнешки терин
Месото се пече до готовност и се нарязва на кубчета.Нарежете всички зеленчуци и билки, и добавете виното.Когато са готови добавете зеленчуците към месото и овкусете.Разтворете желатина и смесете със останалите продукти и разбъркайте.Поставете във форми и охладете поне за 3 часа. -
За пюре от моркови
Сварете морковите в зеленчуков бульон.Пасирайте със сметана и масло. -
За сотирани зеленчуци
Бланширайте зеленчуците и ги сотирайте в масло. -
Презентация
Сипете сос на дъното на чинията и поставете месото.Аранжирайте зеленчуците, пюрето и терина в чинията.По желание направете мус от сирена.