+

Октопод:

  • Октопод 3000.0 г
  • Кока Кола 250.0 мл
  • Портокал 2.0 бр
  • Лимони 2.0 бр
  • Зърна Бахар 6.0 бр
  • Грейпфрут 1.0 бр
  • Олио 50.0 мл
  • Knorr Primerba провансалски билки 20.0 г

Айоли:

Букет салати:

  • Айсберг 200.0 г
  • Репички
  • Чери домати
  • Hellmann's Цитрусов винегрет 150.0 мл
  • Сол и пипер на вкус
  • Няколко капки трюфелово олио
  • Радичо 300.0 г
  1. Октопод:

    1. Сварете в тенджера с вода, кока кола, бахар, сол,грейпфрут, портокал и лимон. 2. След като месото се свари добре, но да има еластичност, се оставя в плитък съд, за да изстине. 3. Непосредствено преди консумация отделете пипалата и запечете по 2-3 мин от всяка страна в намазнен тиган. 4. Поставете след това в дълбока купа и овкусете с Primerba провансалски билки.
  2. Айоли:

    1.Пригответе айоли от печен чесън (увийте в алуминиево фолио и печете 20 мин на 180°C във фурна), майонезата, пушения пипер и зеленчуковия бульон.Пасирайте всичко. Може да добавите фреш от лимон на вкус.
  3. Букет салати:

    1. Към почистените, измити и накъсани салати добавете репичките на шайби и чери доматите, и овкусете с цитрусовия дресинг и няколко капки трюфелово олио. 2. При поднасянето поставете салатите, до тях октопода и отстрани финален щрих с айолито, като то може да бъде поднесено в сосиерка.