Телешко с винен сос върху картофено пюре, гъби шийтаке и ябълки

Съставки
Филето:
-
Телешко бон филе 2.0 кг
-
Масло 250.0 г
Винения сос:
-
Червено вино 500.0 мл
-
Шалот 100.0 г
-
Зехтин 100.0 мл
Картофеното пюре:
-
Вода 1.0 л
-
Сол 15.0 г
-
Черен пипер 10.0 г
-
Rama Cremefine 31% 50.0 мл
-
Масло
Начин на приготвяне
-
Филето:
1.Нарежете филето на порции. Овкусете филето със сол и пипер и оваляйте в нишестето.
2. Разтопете маслото в тиган и добавете месото.
3. Запечатайте от двете страни за по 2 минути от всяка страна.
4. Изпечете филето в предварително загрят на 180°C конвектомат за 8-10 минути -
Винения сос:
1. Втигана от месото добавете зехтина и задушете нарязания на ситно шалот.
2. Добавете виното и течния бульон и оставете да се редуцира. -
Картофеното пюре:
1.Оставете 700 ml вода да заври.
2. Добавете 300 ml студена вода, за да получите необходимата температура от 80-85°C.
3. Добавете Knorr Картофено пюре с мляко, като бъркате енергично до получаване на хомогенна смес.
4. Оставете пюрето да набъбне за 2-3 минути, разбъркайте и подправете със сол и пипер , масло и няколко капки Rama Cremefine 31%. -
Презентация:
1.Нарежете гъбите шийтаке на ивици, както и зелената ябълка.
2.Сложете картофено пюре в чинията, поставете до него филето със соса и гарнирайте с гъбите, лукчетата в червено вино и ябълката.