Пилешко с праз и кремообразен гъбен сос
Печено пилешко с ароматен гъбен сос и праз

Съставки
За пилешко месо
-
Пилешки гърди 1.0 кг
-
Пилешки бутчета 1.0 кг
-
Сол 15.0 г
-
Черен пипер 8.0 г
-
Олио
За соса
-
Гъби 300.0 г
-
Масло 80.0 г
-
Олио 50.0 мл
-
Сол 8.0 г
-
Черен пипер 4.0 г
-
Шалот 150.0 г
-
Чесън 20.0 г
-
Бяло вино 100.0 мл
За задушения лук и фенел
-
Фенел 300.0 г
-
Зелен лук 300.0 г
-
Масло 60.0 г
-
Сол 5.0 г
-
Черен пипер 3.0 г
Начин на приготвяне
-
За пилешко месо
Мариновайте месото с подправките и оставете за 2-3 часа.Печете на конвектомат до готовност. -
За соса
Запечете шалот на грил или тиган.Задушете в тиган гъбите с масло.Добавете чесън, бяло вино и подправете.Добавете гъбения сос в тигана и смесете. -
За задушения лук и фенел
Бланширайте фенела и зеления лук за 2 мин.Сотирайте в тиган с масло и овкусете със сол и пипер. -
Презентация
Поставете пилешкото месо в чинията и аранжирайте фенела и лука.Залейте със соса и добавете грилования шалот.По желание декорирайте чинията с билков зехтин.