Пържен ориз с ананас
Пърженият ориз с ананас е типично ястие от Тайланд. Обикновено това ястие е във вегетариански стил, но винаги може да добавите скариди, за да придадете морски привкус на ястието.

Съставки
Пържен ориз с ананас:
-
Белени скариди 1500.0 г
-
Шунка 250.0 г
-
Яйца 10.0 бр
-
Knorr Тайландска сладко-пикантна паста 100.0 мл
-
Ананас, нарязан на кубчета 250.0 г
-
Зелен лук 100.0 г
-
Кашу 300.0 г
-
Чесън, ситно нарязан 30.0 г
-
Кромид лук, ситно нарязан 200.0 г
-
Олио 100.0 мл
-
сварен ориз 1000.0 г
Начин на приготвяне
-
Пържен ориз с ананас:
1. Загрейте олио в уок тигани сотирайте нарязаните на ситно чесън и кромид лук.2. Добавете скаридите и шунката, разбъркайте добре и добавете разбърканите яйца.3. Добавете Knorr Тайландска сладко-пикантна паста и разбъркайте.4. Добавете предварително сварения ориз, разбъркайте и оставете на бавен огън 2-3 минути.5. Увеличете температурата и добавете останалите продукти. Оставете за 2-3 минути да се смесят ароматите и отстранете от котлона.6. Украсете и сервирайте. -
Съвет от готвачи за готвачи:
1. Можете да украсите с шайби халапеньо.2. Вместо скариди може да използвате месо от рак или лобстер.3. Смесете Рибен сос със захар, мариновани люти чушки и няколко люспи люти чушки и предложете като дип.