Шишче от риба меч в портокалова панировка с майонеза с черен пипер и босилек
Не се отказвайте от панировката, само защото имате непоносимост към глутен. Панировката с царевично нишесте ще направи ястието още по-хрупкаво.

Съставки
Шишчета:
-
Филе Риба меч 1.0 кг
-
Бейби тиквички 450.0 г
-
Слънчогледово олио за пържене
Панировка
-
Оризово брашно 200.0 г
-
Сок от портокал 100.0 мл
-
Газирана вода 100.0 мл
-
Лед на кубчета 5.0 бр
-
Мед 30.0 г
Майонезата
-
Босилек - пресен 25.0 г
-
Прясно смлян черен пипер 5.0 г
Начин на приготвяне
-
Шишчета:
1.Нарежете рибата меч на квадратни парчета, нарязаните на колелца тиквички и нанижете на шишчетата.
2.Охладете за няколко минути и след това панирайтев предварително смесените продукти за панировката. -
Панировка
1. Разбъркайте всички съставки с тел за разбиване/миксер и поставете панировката с хладилник за половин час. -
Майонезата
1. Смесетемайонезата Hellmann's Realсъс смлян пипер и босилек, нарязан на ивици -
Презентация
Сервирайте шишчетата в плитка чиния, заедно със сосиерка с майонезата. -
Шеф Съвет
1. За разнообразие към шишчетата може да добавите скариди.