Паста с "пушено" пилешко и гъбен сос
Пушеният пилешки вкус се съчетава перфектно със сложния умами от гъбата и ароматните характеристики на естрагона.

Съставки
За прясна паста "Фетучини"
-
Паста 1.2 кг
-
Сол 20.0 г
-
Зехтин 100.0 мл
За пилешко "пушено" месо
-
Пилешко филе 1.0 кг
-
Олио 200.0 мл
-
Бира 200.0 мл
-
Черен пипер 8.0 г
Сос за паста
-
естрагон 10.0 г
-
Масло 50.0 г
-
Олио 50.0 мл
-
Гъби печурки 600.0 г
-
Сол 4.0 г
-
Черен пипер 3.0 кг
-
Бяло вино 100.0 мл
Презентация
-
Настърган пармезан
Начин на приготвяне
-
За прясна паста "Фетучини"
Бланщираме прясната паста в подсолена вода за 90 секунди. -
За пилешко "пушено" месо
Мариноваме пилето в подправките за 2-3 часа.Печем месото на плоча, скара или конвектомат. -
Сос за паста
Задушаваме гъбите в масло и вино.Овкусяваме с подправките и смесваме с гъбения сос. -
Презентация
Нарязваме пилето и го добавяме към гъбения сос.В загрят тиган смесваме с пастата.Аранжираме в чиния и поръсваме с пармезан.