Бьоф Строганоф
Класическа рецепта представена модерно.

Съставки
Месо
-
Телешки бекон 1.5 кг
-
Масло 200.0 г
Сос
-
Шалот 150.0 г
-
Масло 100.0 г
-
Чесън 30.0 г
-
Черен пипер 5.0 г
-
Сол 5.0 г
-
Червен пипер 20.0 г
-
Доматено пюре 200.0 г
-
водка 50.0 мл
-
Готварска сметана 100.0 мл
-
Вода 500.0 мл
Украса
-
Червени чушки 150.0 г
-
Жълти чушки 150.0 г
-
Гъби 300.0 г
-
Сол 5.0 г
-
Черен пипер 2.0 г
-
Зехтин 100.0 мл
Полента
-
Царевично брашно 100.0 г
-
Вода 400.0 мл
-
Сол 3.0 г
-
Черен пипер 2.0 г
-
Масло 150.0 г
Начин на приготвяне
-
Месо
Месото се запича от двете страни на тиган в масло.В плик за "sous vide" поставете месото и овкусете с бульон и подправката.Вакуумирайте и гответе в "sous vide" за 8 часа на 78 градуса. -
Сос
Задушете накълцаните чесън и шалот в маслото.Добавете доматеното пюре и червения пипер.Разбъркайте и добавете водката.Овкусете със сол, пипер и бульон.Пасирайте.Прецедете соса и го загрейте.Добавете сметаната и сгъстете с Maizena. -
Украса
Нарежете чушките и гъбите и сотирайте в зехтин.Овкусете. -
Полента
Пригответе полентата в предварително приготвения бульон и добавете маслото.Сложете сместа в предварително намазнени формички и охладете.Преди сервиране запечете. -
Презентация
Нарежете месото на тънки слайсове.Поставете го в чинията.Добавете соса и зеленчуците.Сложете полентата и декорирайте.