Aгнешко филе с чоризо и червени чушки
Нестандартна рецепта за агнешко с чипс от картофи, сос и гарнитура

Съставки
ЗА АГНЕШКОТО
-
Агнешко бонфиле 1.5 кг
-
Сол 10 г
-
Пипер 3 г
-
Зехтин 10 мл
ЗА ЧИПС ОТ КАРТОФИ
-
Картофи 150 г
-
Белтък 1 бр
ЗА СОСА
-
Шалот 50 г
-
Чоризо 50 г
-
Червена чушка 100 г
-
Олио 20 мл
-
Масло 50 г
ЗА ГАРНИТУРАТА
-
Чоризо 100 г
-
Бланширан перлен лук 100 г
-
Сварено едамаме 200 г
-
Нахут сварен 200 г
-
Сварени бели аспержи 200 г
-
Сварен бял боб 200 г
-
Репички 60 г
-
Зехтин 50 мл
-
Масло 50 г
-
Черен пипер 2 г
-
Сол 6 г
Начин на приготвяне
-
ЗА АГНЕШКОТО
Подправете филето със сол и черен пипер. Запечатайте филето на тиган и гответе във фурната на 160 градуса за около 15 мин., до получаване на хубав розов цвят отвътре. -
ЗА ЧИПС ОТ КАРТОФИ
Нарежете картофите на много тънки шайби. След това ги разстелете, поръсете с нишесте и ги намажете с белтъка с помощта на четка. Добавете втори пласт нишесте и пържете в мазнина, докато картофите станат хрупкави и златисти. -
ЗА СОСА
Нарежете на дребно шалота, чоризото и чушката. Запържете шалота до златисто и добавете чоризото и чушката. Добавете Деми глас соса и гответе още 5-10 мин на бавен огън. При готовност добавете масло в соса. -
ЗА ГАРНИТУРАТА
Нарежете аспержите на парчета и ги сотирайте в зехтин и масло заедно с останалите продукти. Овкусете с телешкия бульон, сол, черен пипер и добавете нарязаното чоризо. -
ПРЕЗЕНТАЦИЯ
Нарежете агнешкото филе на парчета и го поставете със зеленчуците в чинията. Изсипете соса върху филето, гарнирайте с чипса, резени репички, бобовите цветя и кардамон.