+

ЗА АГНЕШКОТО

  • Агнешко бонфиле 1.5 кг
  • Сол 10 г
  • Пипер 3 г
  • Зехтин 10 мл

ЗА ЧИПС ОТ КАРТОФИ

ЗА СОСА

ЗА ГАРНИТУРАТА

  1. ЗА АГНЕШКОТО

    Подправете филето със сол и черен пипер. Запечатайте филето на тиган и гответе във фурната на 160 градуса за около 15 мин., до получаване на хубав розов цвят отвътре.
  2. ЗА ЧИПС ОТ КАРТОФИ

    Нарежете картофите на много тънки шайби. След това ги разстелете, поръсете с нишесте и ги намажете с белтъка с помощта на четка. Добавете втори пласт нишесте и пържете в мазнина, докато картофите станат хрупкави и златисти.
  3. ЗА СОСА

    Нарежете на дребно шалота, чоризото и чушката. Запържете шалота до златисто и добавете чоризото и чушката. Добавете Деми глас соса и гответе още 5-10 мин на бавен огън. При готовност добавете масло в соса.
  4. ЗА ГАРНИТУРАТА

    Нарежете аспержите на парчета и ги сотирайте в зехтин и масло заедно с останалите продукти. Овкусете с телешкия бульон, сол, черен пипер и добавете нарязаното чоризо.
  5. ПРЕЗЕНТАЦИЯ

    Нарежете агнешкото филе на парчета и го поставете със зеленчуците в чинията. Изсипете соса върху филето, гарнирайте с чипса, резени репички, бобовите цветя и кардамон.