+

За пуешкото месо

За соса

За гарнитурата

  • Тиквички 1.0 кг
  • Картофи 1.0 кг
  • Knorr Primerba провансалски билки 20.0 г
  • Зехтин 100.0 мл
  • Чесън 10.0 г
  • Масло 100.0 г
  1. За пуешкото месо

    Овкусете месото с Knorr подправка за маринати за пилешко месо, сложете го в плик с масло и вакумирайте.
    Гответе за 14 часа на 62 градуса на су вид.
    Преди сервиране запечете в конвектомат на 200 градуса за 10-15 минути или до готовност.
  2. За соса

    Редуцирайте виното до 1/3 от количеството. В отделен тиган запържете бекона и ябълките с част от маслото.
    Добавете ги към редуцираното вино и смесете с останалите съставки за соса. Оставете да поври на слаб огън, за да се редуцира, след което сгъстете с Knorr Светло Ру и накрая добавете останалото масло.
  3. За гарнитурата

    Сварете картофите и ги сотирайте в загрят тиган с чесъна и билките.
    Нарежете тиквичките и ги гриловайте на тиган с билките и чесън. 
  4. Презентация

    Преди сервиране разпределете пуйката на порции, залейте със соса и гарнирайте със зеленчуците.