Сос Братен джус и неговите производни
Един основен сос, много творчески рецепти.

Съставки
Винен сос
-
Вода 850.0 мл
-
Червено вино 300.0 мл
-
Лук 80.0 г
-
Мащерка 5.0 г
Сос за дивеч
-
Вода 850.0 мл
-
Лук 100.0 г
-
Червено вино 200.0 мл
-
Черен пипер на зърна 5.0 г
-
Бахар 5.0 г
Сос Роберт
-
Вода 950.0 мл
-
Лук 90.0 г
-
Масло 80.0 г
-
Бяло вино 100.0 мл
Пепър сос
-
Вода 1.0 л
-
Шалот 150.0 г
-
Масло 80.0 г
-
Зелен пипер 60.0 г
-
Коняк 50.0 мл
Сос със стафиди и шоколад
-
Вода 900.0 мл
-
Стафиди 100.0 г
-
Черен шоколад (70%) 100.0 г
Начин на приготвяне
-
Винен сос
Задушавате лук и деглазирате с вино.Презедете и добавяте мащерка. Редуцирате за няколко минути.Смесвате с готовия Братен Джус и оставяте да поври за 1-2 мин.По желание добавете масло. -
Сос за дивеч
Задушавате лук и деглазирате с вино.Прецедете и добавяте бахар, черен пипер, дафинов лист и редуцирате.Смесвате с готовия Братен Джус и оставяте да поври за 1-2 мин.По желание добавете масло. -
Сос Роберт
Задушавате лук и деглазирате с вино.Прецедете и смесете със готовия Братен Джус и оставяте да поври за 1-2 мин.Овкусете с горчица и добавете масло. -
Пепър сос
Задушавате лук и добавяте пипера.Фламбирате с коняк.Добавяте готовия Братен джус и оставяте да поври 1-2 мин.По желание добавете масло. -
Сос със стафиди и шоколад
Към готовия сос Братен Джус добавете стафиди и шоколад.Оставете да поври за 3-5 мин на слаб огън.