Телешки стек върху ризото със сушени домати, спанак и сотирани зеленчуци
Класически стек, представен по изящен начин, ще зарадва приятно вашите гости.

Съставки
Месото:
-
Скилидки чесън 7.0 бр
-
Масло 500.0 г
-
Каперси 70.0 г
-
Телешко бонфиле 2.0 кг
-
Мащерка 10.0 стрък/a
Ризото:
-
Oриз арборио 600.0 г
-
Сушени домати 40.0 г
-
Спанак 100.0 г
-
Лук 100.0 г
-
Целина 50.0 г
-
Масло 50.0 г
-
Пармезан 150.0 г
-
Вода 1.5 л
Целината:
-
Стъбла селъри 2.0 бр
-
Сок от портокал 400.0 мл
-
Джинджифил 25.0 г
-
Сол 5.0 г
-
Захар 50.0 г
-
Оризов оцет 80.0 мл
Сос от сладък картоф:
-
Моркови 150.0 г
-
Батат (сладък картоф) 500.0 г
-
Шалот 150.0 г
-
Вода 0.5 л
-
Мащерка 2.0 стрък/a
Начин на приготвяне
-
Месото:
- Нарежете месото на стекове
- Изпечете месото на тиган с мащерка, чесън и масло, като постоянно заливате с маслото от тигана.
- Накрая добавете каперсите .
-
Ризото:
- Смесете Knorr Течен телешки бульон с водата и кипнете.
- Запържете ситно нарязания лук и целина и добавете ориза.След това по малко започнете да наливате от готовия бульон. След като изври бульонът добавете сушените домати, заедно с част от сока при накисването им, спанака, маслото и пармезана.
-
Целината:
- Поширайте целината в загрят сок от портокал като по-късно добавете джинджифил, сол, захар и малко оризов оцет.
-
Сос от сладък картоф:
- Нарежете зеленчуците.
- Сотирайте шалота заедно с морковите и сладкия картоф, добавете малко прясна мащерка и телешки бульон.
- След като картофа омекне блендирайте сместа с масло и малко от Knorr Primerba босилеково песто.
-
Презентация:
- Поставете върху соса ризотото и стека.
- Декорирайте с целината и пресни подправки.
- По желание декорирайте със задушени, сотирани бонбони от лилави картофи, тиквичка и морков.