Телешки стек със сос от червено вино и билкови картофи.
Крехко приготвен телешки стек с печени билкови картофи и тъмен сос с червено вино

Съставки
Стек с лук
-
Телешки стек контра филе (Sirlion) 2.0 кг
-
Лук 300.0 г
-
Брашно 100.0 г
-
Сол 15.0 г
-
Черен пипер 7.0 г
-
Масло 200.0 г
-
Олио 500.0 мл
-
Розмарин 20.0 г
-
Чесън 40.0 г
Билкови картофи
-
Картофи 2.2 кг
-
Розмарин 5.0 г
-
Риган 5.0 г
-
Зехтин 200.0 мл
-
Сол 5.0 г
Винен сос
-
Червено вино 200.0 мл
-
Масло 80.0 г
-
Лук 80.0 г
Начин на приготвяне
-
Стек с лук
Овкусете стековете и ги сгответе на тиган с олио, масло, чесън и розмарин.Нарежете лука на шайби и овкусете със сол и пипер.Объркайте ги в брашно и запържете в олио до златист цвят. -
Билкови картофи
Нарежете картофите и ги овкусете с подправките.Печете в конвектомат до готовност. -
Винен сос
Задушете лука в мазнина, деглазирайте със виното и прецедете.Добавете готовия Тъмен кафяв сос и оставете да поври още 1-2 мин.Добавете масло. -
Презентация
Сложете соса и стека в чиния, добавете хрупкавия лук и билковите картофи..