Торта с мандарини,тъмен шоколад с канела и сос от горски плодове
Все по-често срещаме хора, които не могат да консумират или избират да кажат „не“ на глутена. Но това не означава човек да се откаже от удоволствието от десерта. С царевично нишесте и брашно, получено от зърнени храни без глутен, можете да приготвите отлични сладкиши като тортата с мандарини и тъмен шоколад. Истинско удоволствие и за най-взискателните вкусове.

Съставки
Тортата:
-
Мандарини 350.0 г
-
Белтък 6.0 бр
-
Захар 250.0 г
-
Шушулка ванилия 1.0 бр.
-
Масло 50.0 г
-
Черен шоколад (70%) 75.0 г
-
Канела 5.0 г
-
Бадемово брашно 150.0 г
-
Сол 5.0 г
Соса от горски плодове
-
Горски плодове 500.0 г
-
Захар 200.0 г
-
Ванилия 10.0 г
-
Сок от лимон 2.0 бр
Презентация:
-
Rama Cremefine 31% 200.0 мл
-
Захар 50.0 г
-
Соса от горски плодове 50.0 г
Начин на приготвяне
-
Тортата:
1. Сварете целите мандарини с кората във вряща вода за около 40 минути.2. Изцедете и охладете. Пасирайте.3. Разбийте белтъците, захарта, солта и ванилията на сняг.4. Добавете бадемовото брашно, царевичното нишесте и бакпулвера, като разбърквате от горе на долу. Добавете канелата, пасираните мандарини и шоколада на люспи. 5 Изсипете сместа в намазана с масло тавичка.6. Печете на 180°C за 40 минути. -
Соса от горски плодове
1. Поставете в тенджерка всички съставки и варете около 8 минути -
Презентация:
1. Сервирайте парчета торта със сос от горски плодове и розичка от Rama Cremefine 31% , направена с пош.