Трилогия от червена риба тон, миди и октопод, див ориз с аспержи и лимонова пяна
Богатството на морския свят – съчетано в една рецепта. Изненадайте вашите гости с ароматна риба тон, в комбинация с миди и октопод.

Съставки
Рибата:
-
Филе риба тон 500.0 г
-
Сол 10.0 г
-
Черен сусам 100.0 г
-
Белтък 3.0 бр
-
Слънчогледово олио 30.0 мл
-
Черен пипер 5.0 г
Октопода:
-
Пипала октопод 600.0 г
-
Слънчогледово олио 30.0 мл
Мидите:
-
Черни миди 20.0 бр
-
Бяло вино 200.0 мл
-
Вода 500.0 мл
Ориз:
-
Див ориз 600.0 г
-
Зелени аспержи 20.0 г
-
Масло 100.0 г
-
Зехтин 50.0 мл
-
Лук шалот 3.0 бр
-
Вода 1200.0 мл
Пяната:
-
Бульона останал от мидите
-
Соев лецитин
Оризовите кошници:
-
Оризови кори 10.0 бр
-
Масло 20.0 г
Начин на приготвяне
-
Рибата:
1. Нарежете рибата тон на парчета.
2. Подправете ги със сол и пипер, оваляйте ги в белтъци и черен сусам.
3. Запържете рибата тон в тиган с незалепващо покритие по 30 секунди от всяка страна. -
Октопода:
1. Сварете октопода.
2. Поръсете октопода с Knorr Подправка за маринати Риба и морски дарове и го запържете леко в тиган с мазнина. -
Мидите:
1. Изсипете виното в тиган и го варете до редуциране наполовина.
2. Добавете гореща вода и Knorr Пилешки пастообразен бульон.
3. Сварете мидите. -
Ориз:
1. Сварете ориза във вода и Knorr Течен Зеленчуков бульон.
2. Отрежете главите на аспержите, а стъблата им нарежете на шайби.
3. Разтопете маслото заедно със зехтина в тиган и запържете ситно нарязания шалот, аспержите на шайби (без главите) и ориза.
4. Поръсете главите на аспержите с Hellmann's Цитрусов винегрет и ги оставете да се мариноват. -
Пяната:
1. Прецедете бульона останал от мидите и го редуцирайте.
2. Добавете Knorr Маслен сос с лимон, разбъркайте и го оставете да ври на слаб огън до кремообразна текстура. Добавете соев лецитин и разбъркайте с блендер, за да получите пенлива текстура. -
Оризовите кошници:
1. Намокрете оризовите кори със студена вода, намажете с масло външната част на формата за печене, сложете ги равномерно и опечете хрупкави форми във фурна в предварително загрята до 180 °C за 3 – 5 минути. -
Презентация:
1. Поставете ориза в кошницата и главите от аспержи за декорация.
2. Поставете пяната и аранжирайте морските деликатеси.