+

Рибата:

  • Филе риба тон 500 г
  • Сол 10 г
  • Черен сусам 100 г
  • Белтък 3 бр
  • Слънчогледово олио 30 мл
  • Черен пипер 5 г

Октопода:

Мидите:

Ориз:

Пяната:

Оризовите кошници:

  • Оризови кори 10 бр
  • Масло 20 г
  1. Рибата:

    1. Нарежете рибата тон на парчета.
    2. Подправете ги със сол и пипер, оваляйте ги в белтъци и черен сусам.
    3. Запържете рибата тон в тиган с незалепващо покритие по 30 секунди от всяка страна.
  2. Октопода:

    1. Сварете октопода.
    2. Поръсете октопода с Knorr Подправка за маринати Риба и морски дарове и го запържете леко в тиган с мазнина.
  3. Мидите:

    1. Изсипете виното в тиган и го варете до редуциране наполовина.
    2. Добавете гореща вода и Knorr Пилешки пастообразен бульон.
    3. Сварете мидите.
  4. Ориз:

    1. Сварете ориза във вода и Knorr Течен Зеленчуков бульон.
    2. Отрежете главите на аспержите, а стъблата им нарежете на шайби.
    3. Разтопете маслото заедно със зехтина в тиган и запържете ситно нарязания шалот, аспержите на шайби (без главите) и ориза.
    4. Поръсете главите на аспержите с Hellmann's Цитрусов винегрет и ги оставете да се мариноват.
  5. Пяната:

    1. Прецедете бульона останал от мидите и го редуцирайте.
    2. Добавете Knorr Маслен сос с лимон, разбъркайте и го оставете да ври на слаб огън до кремообразна текстура. Добавете соев лецитин и разбъркайте с блендер, за да получите пенлива текстура.
  6. Оризовите кошници:

    1. Намокрете оризовите кори със студена вода, намажете с масло външната част на формата за печене, сложете ги равномерно и опечете хрупкави форми във фурна в предварително загрята до 180 °C за 3 – 5 минути.
  7. Презентация:

    1. Поставете ориза в кошницата и главите от аспержи за декорация.
    2. Поставете пяната и аранжирайте морските деликатеси.
+