Брауни с боровинки и цвекло
Печеното цвекло ви гарантира сочна консистенция и приятен, сладко - зимен вкус.

Съставки
За брауни сместа
-
Брашно 150.0 г
-
Тъмен шоколадов кувертюр 200.0 г
-
Яйца 3.0 бр
-
Масло 120.0 г
-
Червено цвекло 200.0 г
-
Кафява захар 200.0 г
-
Бакпулвер 3.0 г
-
Боровинки 150.0 г
За презентацията
-
Пудра захар 30.0 г
-
Парчета лимон 80.0 г
-
Сушена лавандула 30.0 г
Начин на приготвяне
-
За брауни сместа
Печете цвеклото в предварително загрята фурна на 170 ° C за около 45 - 60 минути в зависимост от размера, след това го оставете да се охлади. Разтопете в касерола или тенждера на слаб огън тъмния шоколадов кувертюр заедно с маслото. Разбийте яйцата със захарта и добавете брашното. Обелете охладеното цвекло, настържете го на ситно и смесете с останалите съставки. Поставете сместа в тава с хартия за печене, след което равномерно разпределете боровинките върху суровото тесто. Печете в предварително загрята фурна на 160°C за около 16 - 20 минути. -
За презентацията
Сервирайте отгоре с цвят от лавандула, лимонени резенчета и пудра захар.