Black forest в чаша
Маскарпоне - лек, ефирен крем или „повече от добро“ сирене? Маскарпонето е италиански специалитет, познат още от далечните 16-17 век и ключът към превъзходния крем за вашата торта или сладкиш.

Съставки
Крем маскарпоне:
-
Маскарпоне 100 г
-
Цедено кисело мляко 150 г
-
Rama Cremefine 31% 50 мл
-
Пудра захар 50 г
Муса шоколад
-
Мляко 250 мл
Конфи от вишни
-
Вишни 100 г
-
Захар 20 г
-
Ликьор от вишни 20 мл
Начин на приготвяне
-
Крем маскарпоне:
1. Смесете маскарпонето с цеденото млякo и пудрата захар. Разбъркайте. 2.Разбийте Rama Cremefine. 3. Комбинирайте двете смеси и разбъркайте добре, за да получите гладка и хомогенна смес. -
Муса шоколад
1.В студено мляко добавете Carte d'Or Шоколадов мус и бъркайте с миксер около 5 минути. 2. Прехвърлете готовия мус в пош и охладете. -
Конфи от вишни
1. Пригответе конфи от вишните, захарта и ликьора за 5-6 минути в тиган на среден огън.
-
Презентация
1. Аранжирайте десерта в чашки като редувате шоколадов мус с бял маскарпоне крем. 2. Гарнирайте десерта с черен шоколад.